18.4 C
București
miercuri, 25 mai 2022 - 0:44
No menu items!

Transnistria anulează parada militară din 9 Mai și instituie ”cod roșu” de amenințare teroristă

spot_img

Autoritățile de la Tiraspol au anulat, marți, tradiționala paradă militară de 9 Mai și instituie ”cod roșu” de amenințare teroristă, transmite publicația moldovenească Newsmaker.

Biroul de presă al liderului regiunii separatiste, Vadim Krasnoselsky, a anunțat că o adunare populară nu ar fi sigură, după exploziile din ultimele două zile.

Consiliul de Securitate al nerecunoscutei regiuni separatiste a precizat că actualizat și nivelul de alertă teroristă la ”roșu”, cel mai ridicat nivel.

Consiliul de Securitate a anunțat că ar fi avut loc trei atacuri: luni – asupra unei clădiri administrative, marți – asupra unei baze militare și asupra unor antene de telecomunicații. Serviciul de informații al armatei ucrainene susține că primul dintre atacuri ar fi o provocare a Rusiei pentru a reaprinde conflictul înghețat din Transnistria.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat, marți, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Și Serviciul de informații de la Chișinău a lansat un apel la populație, să nu intre în panică și să se informeze din surse oficiale.

                                                                                                                    Adina Silav