20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:25
No menu items!

Un băiat de 16 ani s-a „lăudat” pe Facebook că va muri ca un martir la JO de la Paris, cu o centură de explozibil la brâu

spot_img

Autorităţile franceze antiterorism au arestat un tânăr de 16 ani, după ce acesta a postat pe reţelele de socializare că vrea să moară ca un martir la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, scrie Reuters.

”El a fost arestat după ce a anunţat public pe social media că plănuieşte să fabrice o centură cu explozibil pentru a deveni un martir”, a precizat un purtător de cuvânt al autorităţilor, care a adăugat că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili dacă este vorba de o intenţie reală de a comite un act terorist.

Conflictele din Orientul Mijlociu şi Ucraina, precum şi ameninţările militanţilor islamişti din Franţa, au crescut alerta de securitate la cel mai înalt nivel în Franţa, gazda Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din acest an. relatează Agerpres.

Guvernul Franţei a cerut ajutor extra militar de la 45 de ţări străine, personal civil şi poliţienesc pentru a contribui la securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

D.Constantin