16.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:56
No menu items!

Pedeapsa primită de doctorița care a luat mită de la bolnavii de cancer: Oprită să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

spot_img

Medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh, din Suceava, care a luat mită de la 280 de pacienți scapă de închisoare. În plus, va putea profesa în continuare, la privat.

Medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh a primit astăzi condamnarea în dosarul privind acuzațiile de luare de mită. Tribunalul Suceava a condamnat-o la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Procesul a fost finalizat rapid, deoarece Anca Dumitrovici Ababneh a recunoscut infracțiunea de luare de mită în formă continuată prin procedura simplificată.

Judecătorii a stabilit un termen de încercare de 4 ani, în care medicul trebuie să evite să comită alte infracțiuni pentru a nu-i fi revocată suspendarea. Ea rămâne sub control judiciar, iar bunurile ridicate în timpul perchezițiilor din ianuarie 2023 rămân sechestrate.

Pe lângă aceasta, medicului i s-a interzis să practice medicina în sistemul public de sănătate timp de 5 ani și să ocupe funcții de conducere în cadrul instituțiilor publice. Cu toate acestea, îi este permis să lucreze în sectorul privat.

Anca Dumitrovici, fostă șefă a secției de Oncologie a Spitalului Suceava, a fost trimisă în judecată pentru 280 de acuzații de luare de mită.

Potrivit procurorilor, ea ar fi acceptat sume de bani și alte bunuri de la pacienți sau aparținători, în schimbul unor acte medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică care ar fi trebuit să fie gratuite. 

                                                                                                       Adina Bucur