33 C
București
duminică, 21 iulie 2024 - 18:30
No menu items!

Luna Nouă în Rac și Saturn retrograd pe timp de vară

spot_img

  • Dezideriu

Pe la orele 02:00, azi-noapte, Luna a atins faza maxim de minimă, adică faza pe care noi o știm ca Lună Nouă. Cum menționez de fiecare dată, asta e faza în care rezervele noastre de energie ar putea să fie ceva mai reduse și când tendința naturală ne trimite către destinații exotice, precum frigiderul și patul, pentru că organismul s-ar putea să aibă nevoie de regenerare. Cu tot cu căldura asta care pare că va mai dura câteva luni de zile, nici nu e complicat.

Altfel, pentru că nu suntem la rubrica meteo, trebuie să menționez că Luna Nouă este acum în zodia Racului, ceea ce înseamnă că este un moment foarte bun pentru a rezolva/ gestiona/ trăi tot ce băgăm sub covorul emoțional al vieții. Pentru că, nu-i așa, emoțiile sunt peste tot, în podcasturi, la specialiști, la experți, în gurile tuturor. Sunt atât de multe emoții peste tot, că nici nu știu când mai avem timp să le trăim, că deja sunt oameni care le-au explicat și știu exact de ce le trăim. Și cum le trăim. Sigur, în teorie suntem toți calificați, avem mastere, doctorate, suntem toți virtuoși. În practică, încă nu am învățat să spunem nu în situații care ne întrec limitele, încă nu am învățat să tolerăm și ideile altora, încă nu am învățat să lăsăm garda jos și să trăim riscul de a mai iubi încă o dată, dar sigur, să mai urmărim un podcast despre cum să ajungă creierul la 130 de ani și 230 IQ…

În fine, ați înțeles despre ce e vorba, dimensiunea emoțională este încă văzută ca o anexă a ființei umane, unde creierul este rege și în general ființa umană este încurajată să trăiască în cod binar. Arta ar fi să putem să le împăcăm pe ambele (în termini personali, pentru că nu există manuale de instrucțiuni pentru viață) și să reușim să găsim și motivele de bucurie. Toate celelalte sunt bonusuri.

Și că tot veni vorba de a ne lua în serios, Saturn, lord al karmei, mare înțelept, mare malefic, tata la tot ce restricționează pofta inimii, tocmai a intrat în mișcare aparent retrogradă. Și pentru că iar e plin internetul cu ”aoleu”-uri și ”vai, vai, vai”-uri și ”vine karma după noi, fugiți!”, aș vrea să vă amintesc că planetele din astrologie nu sunt călăreții apocalipsei. Saturn, de exemplu, deși are un renume destul de negativ, este un personaj necesar. Pentru că de aici ne vin impulsurile de responsabilitate, de maturizare, de stabilitate, nevoia de structură. Și Saturn în mișcare retrogradă tinde să internalizeze diverse lecții pe care noi le avem de dus în viață. Fie ele la nivel personal, social, relațional, poate e munca, poate e business-ul, poate să fie orice capitol. Dar Saturn cere un simț al răspunderii și ceva maturitate în anumite chestiuni delicate. De exemplu, nu poți să devii influencer și mare vedetă peste noapte, fără să ai ceva de zis, fără să ai ceva de transmis. Saturn te invită să îți găsești temele, să îți faci temele, să fii constant, să fii disciplinat, să te bucuri la fiecare mică victorie, să îți aduni catrafusele după fiecare înfrângere și să continui până când ajungi unde îți propui. Sau poate și mai sus. Dar trebuie să îți asumi drumul ăla, cu bune și rele. Nu există scurtături și nu sunt recomandate oricum, pentru că tot ce crește artificial tinde să dispară repede.

Cam astea ar fi ideile pe care aș putea să le gândesc eu referitoare la ce ar putea să vă transmită Saturn mai util. Altfel, lăsați puțin deoparte formulele alea mistice folosite pe internet, cu karma și destinul, de parcă se schimbă karma și destinul și brusc viața o să fie mai frumoasă și mai superbă de la sine putere și tu nu va mai trebui să faci nimic, nu?