21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 23:18
No menu items!

Reacția Kremlinului după exploziile din regiunea transnistreană

spot_img

Veștile din regiunea separatistă Transnistria sunt un motiv de ”îngrjorare serioasă” pentru Rusia, a transmis, marți, Kremlinul, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația”.

Peskov a mai spus că Vladimir Putin nu are planificate discuții cu omologul său de la Chișinău, Maia Sandu, în contextul tensiunilor din stânga Nistrului.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat, marți, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. 

Republica Moldova susține că exploziile au ca scop „crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”, în timp ce serviciile ucrainene susțin că acestea ar fi fost provocate de FSB-ul rusesc.

Între timp, liderul pro-rus al regiunii separatiste Donețk, Denis Pușilin, a declarat că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters. Această nouă etapă ar include și Transnistria.

                                                                                                                 Adina Silav