9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:17

Traian Berbeceanu nu mai este prefectul Capitalei. În total, 103 prefecți și subprefecți pleacă acasă

În ședința de Guvern de miercuri s-a aprobat schimbarea din funcția de prefect al Capitalei al lui Traian Berbeceanu. “Curățenia de primăvară” la nivelul prefecturilor din țară a vizat 103 prefecți și subprefecți care au fost schimbați din funcție.

„A fost eliberat din funcție domnul Traian Berbeceanu. Nu a fost încă făcută nominalizarea pentru municipiul București. Capitala va fi condusă de unul dintre subprefecți”, a spus premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Traian Berbeceanu va fi înlocuit de Alin Stoica în funcția de prefect al Capitalei. Stoica este președintele PLUS Sector 6, de profesie avocat, iar între 2016 și 2018 a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social.

103 prefecți și subprefecți au fost eliberați din funcție

“Am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85.

Mâine după ora 13.30 vor depune jurământul și începând de mâine seară își vor prelua atribuțiile.

Acolo unde nu au fost numiți subprefecți încă, sunt 6 unde nu sunt, acolo subprefecții vor prelua atribuțiile până la numirea subprefecților”, a declarat Florin Cîțu după ședința de Guvern de miercuri.

La Cluj, numirea ca prefect a lui Tasnasdi Szilard din partea UDMR a creat multă tensiune în PNL care deținea postul de Prefect de Cluj. La începutul lunii februarie Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a amenințat conducerea centrală a partidului cu demisia sa și a 70 de primari din județ.