32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 19:08
No menu items!

Iohannis s-a dus la Înalta Curte să anunțe că se modifică legile justiției

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a participat la bilanțul anual al ICCJ, profitând de prezența în fața magistraților pentru a anunța că în perioada următoare vor fi lansate, în dezbatere publică, modificările la legile justiției.

Șeful statului a precizat că  ÎCCJ are responsabilitatea de a fi un motor al unor reforme în sistemul de justiţie care nu mai pot întârzia.

„Reformele atât de așteptate și necesare sistemului de justiție din România se pot realiza prin asumare, curaj, viziune și profesionalism din partea tuturor celor chemați, prin prisma competențelor lor, să îmbunătățească procedurile, mijloacele și condițiile în care oamenii își caută dreptatea. Îmi doresc ca dialogul constructiv dintre toți actorii relevanți să devină o practică curentă și să constituie fundamentul pe care se construiește o viziune pe termen lung de creștere a calității actului de justiție”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că măsurile de corectare a legislației nu sunt singurele de care sistemul de justiție are nevoie.

„Echilibrarea repartizării resurselor umane și, implicit, a volumului de activitate, modernizarea infrastructurii instanțelor, crearea unei culturi a dialogului și a colaborării între actorii sistemului judiciar sunt doar câteva aspecte care necesită atenția factorilor decizionali”, a mai spus șeful statului.

Adina Silav