0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 6:43
No menu items!

VIDEO. Proteste de amploare la Viena față de restricțiile impuse de guvern

spot_img

Mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena, pentru a protesta protesta faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie, anunţate vineri de guvern ca măsuri de combatere a pandemiei de Covid-19.

Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit, relatează News.ro. Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, lângă Cancelarie, a afişat pancarte care denunţă “dictatura corona” sau spun “nu divizării societăţii”.

Manifestaţia are loc sub supravegherea atentă a poliţiei care se temea de sosirea unor activişti neo-nazişti şi huligani.

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lockdown pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa doar pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022.