1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 1:39
No menu items!

Crește numărul de cazuri COVID-19 în Europa. Avertismentul OMS

spot_img

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este “extrem de îngrijorată” de răspândirea infecţiilor Covid-19 în Europa, relatează BBC. Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge, a avertizat că, în lipsa unor măsuri urgente, aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie.

La emisiunea BBC Today, Kluge a spus că introducerea unor măsuri precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie ar putea ajuta imediat.

Avertismentul vine în momentul în care mai multe țări raportează rate-record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, insuficienta vaccinare şi dominaţia regională a variantei Delta, mai transmisibile. El a cerut o utilizare sporită a vaccinurilor şi punerea în aplicare a măsurilor de bază de sănătate publică şi a unor noi tratamente medicale pentru a ajuta la combaterea creşterii. “Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că “ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

Directorul OMS Europa a precizat că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o “ultimă soluţie”, dar că ar fi “foarte oportun” să existe o “dezbatere juridică şi în societate” despre această problemă.

“Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul Covid”, a mai spus Kluge, adăugând că acesta “nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”.

R. Dan