3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 19:50
No menu items!

Tensiuni în ședința liderilor PNL, PSD și UDMR. Nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Negocierile, reluate duminică

spot_img

Liderii PNL, PSD și UDMR nu au ajuns la nicio concluzie în urma negocierilor de sâmbătă, marcate de tensiuni și neînțelegeri asupra mai multor puncte din programul de guvernare, dar și în privința împărțirii portofoliilor. Negocierile ar urma să fie reluate duminică, când se așteaptă să se agreeze atât programul de guvernare, cât și constituirea guvernului, în condițiile în care liderii politici sunt convocați luni la Cotroceni. 

De altfel, încă de la debutul ședinței, liberalii și social-democrații s-au contrat pe tema desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și pe controlul asupra ministerelor cu bugete mari – Transporturi, Finanțe și Dezvoltare. În privința celui din urmă, s-a propus ca, deși ministrul este UDMR, atribuțiile să fie împărțite la nivel de secretari de stat, astfel încât fiecare partid să aibă un cuvânt de spus. 

Ședința de sâmbătă a fost organizată într-o sală a Parlamentului folosită de obicei de Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputatilor. Pentru că, la un moment, din interior au început să se audă țipete, angajații Parlamentului au montat în fața sălii de ședință dispozitive speciale pentru a-i ține la distanță pe jurnaliști. 

Florin Cîțu nu a participat la negocieri, preferând să îl lase pe Nicolae Ciucă să negocieze singur formarea Executivului pe care urmează să îl conducă.

Raluca Dan