8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:48
No menu items!

Nicolae Ciucă, despre negocierile cu PSD și UDMR: “99,99% ne-am înțeles”

spot_img

Premierul propus și liderul echipei de negociere a PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, sâmbătă seară, că cele trei partide – PNL, PSD și UDMR au convenit în proporție de 99,99% programul de guvernare și acordul politic.

“Am finalizat programul de guvernare, acordul politic, partea de conținut cu premier PSD și PNL, mâine (duminică – n.r.) ne revedem și mâine seară închidem negocierile. Este vorba despre a revedea programul, s-a închis și capitolul pe Justiție”, a spus Nicolae Ciucă la finalul întâlnirii cu liderii PSD și UDMR, de la Parlament. 

Nicolae Ciucă a mai spus că cele trei partide au decis ca Secția Specială (SIIJ) să fie desființată până pe 31 martie 2022, apoi se va înființa o nouă structură care să respecte decizia Curții de Justiție a UE și MCV. “Nu a fost un compromis, ci un consens. A fost o decizie luată cu toate partidele politice”, a explicat el.

Nu mai sunt ministere disputate. Conținutul pe ministere o să fie comunicat zilele următoare. Rămânem în coaliție cu toate partidele care au fost azi la negocieri”, a dat asigurări Ciucă atunci când a fost întrebat dacă Ministerul Dezvoltării rămâne la UDMR sau va fi mutat la PNL.

Raluca Dan