15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:35

VIDEO Ploile torențiale, grindina și rafalele puternice au devastat localitățile Bran și Moieciu

spot_img

Aproape 30 de case şi curţi au fost inundate, cablurile electrice avariate, iar mai multe străzi au fost acoperite de de aluviuni în urma ploilor care s-au abătut asupra zonei Bran-Moieciu. Pe Valea Lată peste 20 de gospodării și pensiuni au rămas izolate accesului rutier.

Apele învolburate, cu tone de aluviuni și lemne, au rupt curțile oamenilor și au intrat în case, iar drumul de acces s-a rupt și erodat, astfel că șanțurile formate de viitură sunt de peste 2 m adâncime.

Potrivit ISU Braşov un tronson din DN 73, între Moieciu şi Drumul Carului, a fost afectat de alunecări de teren, kiar circulația este restricționată pe un sens.

Pompierii cărora li s-au alăturat foarte mulți voluntari din Bran, Râşnov şi Fundata au acționat pentru înlăturarea copacilor aduși de aluviuni și eliberarea drumurilor.

Situaţia pagubelor produse de inundaţii este în curs de evaluare.

“Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de asistenţă medicală. De asemenea, nu a fost necesară evacuarea persoanelor/animalelor din zonele afectate” , au mai precizat reprezentanții ISU Brașov.