12.8 C
București
luni, 20 mai 2024 - 3:53
No menu items!

Medicina longevității. Specialiști din România și din afara țării, în lupta cu procesul de îmbătrânire

spot_img

Școala de Medicină Yong Loo Lin, din cadrul Universității Naționale din Singapore, a fost organizatoarea unui eveniment de pionierat, care s-a  concentrat pe rolul critic al suplimentelor alimentare ca intervenție geroprotectivă. Singapore a devenit astfel noul membru al unui club select – cel al zonelor albastre ale longevității.

La eveniment au participat și reprezentanții Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care și-au prezentat concluziile pe larg într-un articol disponibil în revista „Longevity”.

Pe scurt, cea mai recentă tendință în acest domeniu este de a încerca să se reducă fenomenul îmbătrânirii celulare, prin inhibarea mecanismelor care provoacă îmbătrânirea.

Specialiștii prezenți au arătat că cele mai eficiente suplimente sunt cele care conțin NAD+, alpha -keto- glutaratul, urolitinul, berberina,  vitamina D, Omega 3, fisetinul, carotenoizii.

În prezent, în România, Senatul Științific al FDVDR și Asociația de Genetică și Medicină Personalizată au încheiat un parteneriat care își propune extinderea educației în domeniul geneticii umane și conștientizarea beneficiilor imense ale analizelor genetice în terapia personalizată.

În cadrul aceluiași parteneriat, ca membri ai Healty Longevity Medicine Society, prima asociație profesională din lume în medicina longevității, Senatul Științific și AGPM își propun formarea unui grup de lucru cu specialiști din România și din afara țării pentru validarea unui protocol medical privind medicina antiaging, protocol care să ofere practicienilor un standard de îngrijire și abordare a pacientului.

                                                                                                         Adina Bucur