14.7 C
București
luni, 20 mai 2024 - 2:36
No menu items!

Singurul spital de stomatologie construit în București în ultimii 50 de ani se deschide în iunie

spot_img

Singurul spital de stomatologie construit în București, în ultimii 50 de ani, se va deschide în luna iunie. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut mai multe precizări despre facilități și modul în care va funcționa unitatea medicală.

Cel mai important obiectiv de infrastructură medicală, cu profil de stomatologie, realizat în ultimii 50 de ani de către o administrație locală, urmează să fie deschis din 17 iunie. Anunțul a fost făcut de către primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Clinica de Stomatologie, din Șoseaua Olteniței nr. 9. 

Unitatea medicală care va fi operaționalizată de către Spitalul Universitar de Urgență București șu UMF „Carol Davila” va oferi tratamente stomatologice pacienților de toate vârstele din tot Bucureștiul, dar și locuri de muncă bine plătite pentru personalul medical din sistemul public de sănătate, care are astfel toate motivele să rămână aici în România.

„Deschidem Clinica de Stomatologie pe 17 iunie, iar aceasta va fi locul în care comunitatea noastră atinge două obiective importante. În primul rând, oamenii din Sectorul 4 vor avea acces la un centru de tratament amenajat la standarde occidentale, iar apoi, discutăm despre o evoluție importantă la nivelul învățământului medical românesc.

Pentru acest lucru, a fost nevoie de un efort conjugat, de oameni inimoși, de o echipă guvernamentală, dar și de ajutor substanțial de la Parlament. Așa am reușit să avem rezultate și mă gândesc, în primul rând, la UPU Bagdasar-Arseni, la Centrul de Arși de la același spital, dar și la viitoarea maternitate de la Spitalul Sf. Ioan, la clădirea Zerlendi a Institutului Marius Nasta, dar și la modulul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială pe care urmează să îl construim.

Cel mai nou și mai modern spital de stomatologie din România este situat pe Șoseaua Olteniței nr. 9 și dispune de 65 de cabinete medicale, săli de așteptare, sală de operație, toate dotate cu aparatură ultramodernă. Valoarea acestei investiții este de 60 de milioane de lei, 40 de milioane a costat construcția, iar alte 20 de milioane dotările acesteia. 

D.Constantin