17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:48

Veste excelentă pentru românii care își programează vacanțe la munte. Predeal a ajuns la incidență zero

spot_img

Oraşul staţiune Predeal și încă 14 localităţi din județul Brașov au ajuns la o incidenţă zero a cazurilor de COVID-19, informează Prefectura Brașov. De altfel, județul Brașov a început săptămâna în scenariul verde.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis luni că, de la noapte, din 11 mai, ora 0.00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile legale corespunzătoare limitelor de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, a informat Instituţia Prefectului, într-un comunicat de presă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Horărârea nr. 130/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitatea administrativ-teritorială Predeal, care prevede următoarele:

Art.1 Se constată, la data de 10.05.2021, că la nivelul unității administrativ-teritoriale Predeal incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 este de 0,00/1000 de locuitori.

Art.2 Începând cu data de 11.05.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Art.3 În condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 și, implicit, încadrarea în alte limite de incidență, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate la art.2.

Art.4 Comitetul Local pentru Situații de Urgență Predeal va asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și va dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.

Art.5 Comitetul Local pentru Situații de Urgență Predeal va proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Judeţul Braşov este în scenariul verde de duminică, 9 mai 2021. Luni, la nivelul judeţului, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 era de 1,10 la mia de locuitori.

Judeţul Braşov este, începând de duminică, în scenariul verde. Conform raportării DSP Braşov, luni, la nivelul judeţului se înregistra o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de 1,10 la mia de locuitori.

Localităţile care nu mai aveau luni niciun caz de Covid erau, pe lângă Predeal: Apaţa, Augustin, Beclean, Caţa, Drăguş, Holbav, Lisa, Mândra, Ormeniş, Părău, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ticuşu şi Ucea.