11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:50
No menu items!

Campania de vaccinare de la Castelul lui Dracula a atras atenția presei internaționale. „Vlad Vaccinatorul”

spot_img

Campania de vaccinare anti-Covid de la Castelul Bran a atras atenția jurnaliștilor străini. Vlad Țepeș este numit Vlad Vaccinatorul care nu înțeapă cu colții sau țeapa, ci cu seringa cu ser Pfizer, scrie Reuters.

Campania de vaccinare a adus mai mulți oameni decât tot anul pandemiei, când castelul a fost mai mult închis. Așadar, ideea de organizare a unui centru de vaccinare în celebrul Castel Bran a fost mai mult decât binevenită.

Jurnaliștii agenției de știri Reuters au stat de vorbă cu angajații Castelului care au spus că speră ca această campanie de vaccinare să atragă cât mai mulți turiști și totodată îi încurajează pe oameni să se imunizeze, oferind intrare gratuită la exploziția instumentelor de tortură.

Inițiativa le-a plăcut nu doar românilor. Fernando Orozco, un inginer de 37 de ani stabilit în Berlin dar care a lucrat în ultima perioadă de la distanță din România, a profitat de ocazie: ”Oricum aveam de gând să vizitez castelul, așa am profitat de o ofertă 2 în 1”.

Și cei de la BBC au scris despre cum turiștii au fost întâmpinați în weekend la Bran de medici și asistente cu abțibilduri cu colți de vampir lipite pe echipament.

Campania este valabilă fără pogramare, în fiecare weekend din mai.

”Ideea a fost … să arătăm cum erau vaccinați oamenii în Europa acum 500-600 de ani”, îl citează BBC pe directorul de marketing al castelului, Alexandru Priscu.