7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:49

Un nou incendiu la incineratorul de la Brazi. Intervin pompierii

spot_img

Un nou incendiu a izbucnit, luni dimineața, la incineratorul de la Brazi, afectat de flăcări și în urmă cu două săptămâni.

Potrivit ISU Prahova, ca urmare a unui apel la 112 pompierii s-au deplasat cu o autospecială de stingere la incineratorul de la Brazi. Este vorba de un incendiu în interior, care afectează o suprafață de 100 de metri pătrați.

În urmă cu aproape două săptămâni, un incendiu a afectat platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova.

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Pompierii au găsit în zona afectată o persoană decedată.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova transmitea că incendiul de la firma de colectare a deșeurilor periculoase din Brazi, va continua să fumege pentru o săptămână, sau chiar mai mult, și că, chiar dacă nu mai sunt focare vizibile, există posibilitatea ca la nivelul solului să ardă mocnit.

„După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligațiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, a precizat ISU Prahova.