22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:41
No menu items!

Percheziţii la firme de construcţii. Statul, prejudiciat cu 5 milioane de lei

spot_img

Poliţiştii fac, luni, percheziţii domiciliare şi controale economice, în județele Brașov și Galați, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Prejudiciul este de peste 5 milioane de lei.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 7 percheziții domiciliare și 3 controale economice, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor.

Perchezițiile se desfășoară în județele Brașov și Galați, la sediul social și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la domiciliile administratorilor și asociaților societăților în cauză.

“Din cercetări a rezultat faptul că cele două societăți comerciale, prin administratorii lor, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, ce constau în achiziții de materiale de construcții și prestări servicii, în scopul prejudicierii bugetului de stat”, anunță Poliția Română.

Prejudiciul cauzat este de peste 5.000.000 de lei.

Potrivit sursei citate, urmează să fie identificate și ridicate mijloace de probă, respectiv înscrisuri, documente de proveniență, medii de stocare,  totodată efectuându-se toate activitățile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Polițiștii vor pune în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, alături de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați.