Tudose, de la doctoratul plagiat la CV-ul falsificat

Premierul desemnat Mihai Tudose ar fi mințit în CV. Biroul de Presă al Academiei Naționale de Informații (ANI) a SRI a arătat, într-un răspuns transmis pressone.ro că Tudose nu a fost încadrat și nu a predat niciodată la Academie. În CV-ul oficial al acestuia apare, însă, că ar fi fost lector și apoi conferențiar universitar la această instituție.

În CV-ul său, Mihai Tudose a scris:

  • în 2011, lector universitar – Academia Națională de Informații;
  •  în 2013, conferențiar universitar – Academia Națională de Informații.

Biroul de Presă al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” (ANIMV) a contrazis, însă, CV-ul premierului desemnat:

Domnul Mihai Tudose nu a fost încadrat niciodată la Academia Națională de Informații și nu a predat în cadrul Academiei nici ca profesor asociat“. 

În schimb, Biroul de Presă al ANIMV spune că Mihai Tudose a participat la un concurs pentru o poziție de conferențiar universitar, dar nu a solicitat, ulterior, și încadrarea pe un post didactic.

De altfel, și declarațiile de avere completate de Tudose după 2011 – anul în care, potrivit CV-ului, ar fi început să predea la Academia Națională de Informații a SRI – arată că el nu a încasat niciodată venituri de la această instituție de învățământ. În schimb, el menționează în declarațiile de avere că a fost remunerat de Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir”. Colaborarea cu această universitate nu apare însă și CV.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU