UPDATE Incendiu de proporții lângă București. Avertismentul pompierilor FOTOGALERIE/VIDEO

  • UPDATE

Aeroportul “Henri Coandă” din Bucureşti, aflat în apropierea localităţii Baloteşti, acolo unde un puternic incendiu a izbucnit la două depozie, a fost informat asupra direcţiei de propagare a fumului, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, reprezentanţii aeroportului Henri Coandă din Capitală au fost informaţi privind direcţia de propagare a fumului.

  • UPDATE

Mai multe hale s-au prăbușit în incendiul care a cuprins două depozite – unul de mobilă și altul de PET-uri – din comuna Balotești. Din interiorul depozitului se aud explozii succesive, de mare intensitate. Pentru că fumul nu se mai propagă vertical, din cauza vântului, locuitorii din zonă sunt sfătuiți să rămână în case.

“Nu există pericol iminent pentru populație. Am.solicitat persoanelor din zonă să se îndepărteze”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București – Ilfov, Daniel Vasile.

De altfel, pompierii îi sfătuiesc pe cei care locuiesc în zonă:

– Să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului;
– Să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului;
– Să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrun cuderii fumului generat de incendiu;
– Să părăsească zona de manifestare a incendiului şi să identifice locuri sigure, aerisite.

Un depozit de mobilă arde, la această oră, în comuna Balotești, aproape de complexul de recreere Therme.

Forțe impresionante ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov au fost trimise în zonă. Șapte autospeciale și o autoscară acționează pe strada Republicii din Balotești. Suprafața estimată este de 1.000 mp și există posibilități de propagarea la alte spații de depozitare.

Depozitul aparține firmei Prestige Mob SRL.

 

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU