14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:23

Televiziunea publică din Rusia prezintă VREMEA pentru Siria: “Octombrie, ideală pentru zboruri” / VIDEO

spot_img

Televiziunea publică Rossia-24 a început să difuzeze, din acest weekend, prognoza meteo și pentru Siria.

“Subiectul săptămânii sunt loviturile aeriene ale forțelor rusești, care au început în Siria. Și, după cum estimează experții, data pentru aceste acțiuni militare a fost foarte bine aleasă din perspectiva climaterică”, a comentat prezentatoarea rubricii meteo de la canalul de televiziune Rossia-24 în ediția de sâmbătă.

“Luna octombrie este ideală pentru zborurile în spațiul aerian al Siriei”, a continuat prezentatoarea. În acest timp, pe ecranul din spatele ei, pe care ar fi trebuit să se regăsească harta cu temperaturile, erau difuzate înregistrări video cu bombardamentele rusești, sub titlul “Conditiile meteo pentru zboruri”.

Ea a explicat și motivul pentru care luna e atât de bine aleasă: în anotimpul cald, în Siria au loc furtuni de nisip care afectează sistemele de țintire cu laser – însă, începând din octombrie, astfel de fenomene sunt mult mai rare.

“Vantul poate să sufle cu până la 15 metri pe secundă și plouă o dată la fiecare 10 zile, dar aceasta nu va avea niciun impact semnificativ asupra bombardamentelor noastre”, a mai spus prezentatoarea. În privința temperaturii, „căldura devine critică pentru piloți la 35 de grade Celsius, dar, din fericire, temperatura rareori ajunge la astfel de niveluri în octombrie”, a explicat prezentatoarea.

Și, chiar dacă zilele înnorate sunt mai numeroase decât în timpul verii, altitudinea norilor variază de la 4 km la 10 km în această perioadă. „În aceste condiții, avioanele noastre ar putea să treacă pe sub nori și să efectueze eficient bombardamentele”. Prezentatoarea a tras și un semnal de alarmă: “Toamna vine rapid și vremea se va schimba în noiembrie. Ceața este mai frecventă și ar putea face un pic mai dificile raidurile avioanelor noastre”, a avertizat ea, sugerând astfel că raidurile aeriene rusești care au început săptămâna trecută ar putea continua până în noiembrie.

https://www.youtube.com/watch?v=dwcNgxYhKvg

R.D.