4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 13:25
No menu items!

Cel puțin 10.000 de români își petrec vacanța de iarnă pe alte continente. VEZI ce locuri exotice au ales

spot_img

Reprezentanții unei agenții de turism specializată în vacanțe personalizate și destinații exotice anunță că peste 10.000 de români au depus, de la începutul acestui an, solicitări pentru petrecerea sărbătorior de iarnă în locații de pe alte continente.

Cele ai multe cereri pentru sejururile de Crăciun și Revelion au fost înregistrate încă din luna iunie, conform agenției de turism Eturia. Și asta pentru că atunci erau în vigoare reducerile de tip early booking. Conform studiilor de specalitate însă, marea majoritate a celor care își doresc petrecerea vacanței de iarnă în străinătate, își alege ca cerere și rezervare, perioada octombrie-noiembrie.

Cele mai solicitate destinații sunt Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda, Mexic sau SUA. De asemenea, există si cereri speciale, precum croazierele în Sydney în noaptea de Revelion, pentru a vedea celebrele focuri de artificii din apropierea Operei, sau cina festivă dintre ani direct pe plajă, pe una dintre insulele-atol din Maldive. Alte destinatii atipice cerute de către români pentru sărbătorile de iarnă sunt Guatemala, Columbia, Ecuador, Galapagos, Laos sau Myanmar.

Românii plătesc, în medie, între 1.500 și 3.500 euro pentru o vacanță exotică de Revelion.

Tariful unui sejur la plajă în destinații celebre precum Republica Dominicană sau Cuba începe de la 2250 de euro/ persoană și poate ajunge până la 2930 euro/ persoană, tarif în care este inclus zborul de linie cu toate taxele aferente, cazarea cu all-inclusive, transferurile și vizitele la unele obiective turistice.

În cazul circuitelor, cum sunt cele în Argentina, Vietnam, S.U.A. sau Mexic, tarifele încep de la 2.270 euro/ persoana și pot ajunge la 5.000 euro/ persoană, iar un safari de Revelion în Kenya ajunge la 2.590 de euro/ persoană.

Cea mai scumpă vacanță vândută până acum de Revelion în 2015 a fost un circuit de 2 săptămâni în Argentina și Brazilia, pentru un cuplu, în valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class, conform agenției menționate.

A.M.