16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 7:52

Sute de saci cu deșeuri pregătire pentru ardere, găsite pe un câmp de la marginea Capitalei / VIDEO

spot_img

Garda de Mediu a reușit să prevină un nou episod de poluare masivă a Capitalei, vineri seara, când a descoperit, pe un câmp din localitatea Sintești, sute de saci și deșeuri pregătite pentru incendiere.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat că astfel de acțiuni vor fi făcute în toate localitățile limitrofe, unde au apărut, în ultima vreme, aceste incendii foarte nocive – Vidra, Măgurele, înspre Afumați, Sintești – unde a fost găsit focarul vineri seara.

“Împreună cu Poliția, urmează să identificăm sursele, de unde provin, care sunt agenții comerciali care livrează aceste cauciucuri, cabluri, să mergem pe fir și să vedem exact de unde pleacă materialele care sunt în mod tradițional aici incinerate. Sunt hectare întregi de vetre întinse cu materiale pregătite pentru incinerat, materiale incinerate deja. Din cauza acestor incinerări există o poluare semnficativă a aerului cel puțin în partea de sud a Bucureștiului. Sunt foarte multe bucăți din interiorul mașinilor, de la dezasamblări, sunt cabluri, vom vedea care sunt instituțiile de unde provin acestea”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, la Digi24.

Oficialul a mai subliniat că Poliția a identificat și reținut câteva persoane, dar este greu să le prinzi în flagrant, deoarece accesul spre aceste zone se face în câmp deschis, astfel că ești vizibil de la o oarecare distanță și persoanele respective au timp să fugă de la fața locului.