2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 12:09
No menu items!

S-a stabilit cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

spot_img

Anchetatorii au reușit să stabilească cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia 11 persoane și-au pierdut viața. “Din declarațiile date de către managerul spitalului și de coordonatorul de secție, coroborate cu probele video, din tavanul de pe Secția ATI, s-a topit și s-a desprins un neon ce s-a lovit de podea și a produs ulterior un incendiu”, a dezvăluit, vineri, avocatul Adrian Cuculis. 

“Cauza incendiului s-a aflat și fără expertiza INSEMEX și INEC. Din declarațiile date de către managerul spitalului și de coordonatorul de secție, coroborate cu probele video, din tavanul de pe Secția ATI, s-a topit și s-a desprins un neon ce s-a lovit de podea și a produs ulterior un incendiu“, a precizat avocatul. 

Potrivit acestuia, “la fel de șocante sunt și primele declarații ale medicilor și personalului medical, date acum două săptămâni, care spuneau că detectoarele de oxigen stăteau fie scoase din priză, fie nu funcționau și, mai mult de atât, la fel ca în cazul Piatra Neamț, se aprindeau lumânări pe Secția ATI“, a adăugat Adrian Cuculis. 

Audierile în dosarul deschis în urma incendiului soldat cu victime de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au ajuns vineri la final. 

Raluca Dan