10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 5:39

Rusia raportează aproape 10.000 de cazuri noi de coronavirus

spot_img

Noile infecții au crescut cu 9.623, până la 124.054 de cazuri în ultimele 24 de ore, deoarece autoritățile reduc restricțiile mai stricte de circulație, transmite Al Jazeera. Rusia a raportat 9.623 de cazuri noi de coronavirus – cea mai mare creștere zilnică de la începutul pandemiei – ducând totalul la 124.054, în mare parte în capitala Moscova.

Numărul deceselor la nivel național a crescut la 1.222 după ce 57 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, a declarat, sâmbătă, centrul rusesc de reacție la coronavirus.

Principala îngrijorare a Moscovei a fost supraaglomerarea spitalelor, după înregistrarea noului val mare de infecții, cu o creștere de 20 la sută față de numărul de vineri, ceea ce în sine a fost un nou record zilnic.

În ciuda măsurilor de blocare, numărul infecțiilor a crescut într-un ritm alarmant de zile întregi în cea mai mare regiune din zonă. 

Moscova este cea mai afectată parte a Rusiei, reprezentând aproximativ jumătate dini numărul total de infectări la nivel național.

Oamenii de acolo care nu au obținut un permis special pentru libera circulație pot doar să-și părăsească locuințele pentru a face cumpărături, pentru a-și plimba câinii și pentru a arunca gunoaiele. 

Președintele Vladimir Putin a dispus ca măsurile restrictive, numite zile nelucrătoare, să continue până pe 11 mai, când țara va încheia sărbătorirea Zilei Muncii și a sărbătorilor Zilei Victoriei. 

În ciuda unui număr relativ redus de cazuri și decese în comparație cu Statele Unite, Italia și Spania, care au fost cel mai puternic afectate de boală, curba de infecție a Rusiei nu a ajuns pe un platou.