10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 21:13

NASA: SpacheX numără zilele până la prima lansare umană

spot_img

În timp ce fondatorul SpaceX, Elon Musk, se confruntă cu critici dure pentru că a numit „acțiuni fasciste” măsurile de izolare la domiciliu, oficialii reprezentând compania sa spațială și NASA încearcă să calmeze temerile legate de COVID-19. Aceștia au declarat vineri că, în perioada de pregătire a unei lansări spațiale istorice prevăzute pentru 27 mai, sunt folosite măsuri suplimentare de siguranță pentru păstra cei doi astronauți și echipajele de control al misiunii departe de nava spațială.

Această revelație vine în ciuda declarațiilor și tweet-urilor repetate lansate de Musk împotriva autorităților Californiene, după ce acestea au prelungit ordinul de ședere la domiciliu pentru a lupta împotriva pandemiei COVID-19 până la 31 mai.

Începând de marți seara târziu, Musk, care este, de asemenea, CEO al Tesla, din California, a inițiat și a continuat furtuna de reacții pe Twitter: „Dă-le oamenilor libertatea înapoi!”. Aceasta a fost urmată miercuri de un rabat plin de exploatare la apelul de câștiguri din Telsa.

În timp ce fondatorul SpaceX, Elon Musk, se confruntă cu critici flagrante pentru apelarea la „acțiunile fasciste” la domiciliu, oficialii reprezentând compania sa spațială și NASA încearcă să calmeze temerile coronavirusului. Aceștia au declarat vineri că, în perioada de lansare a unei lansări spațiale istorice prevăzute pentru 27 mai, ei folosesc măsuri suplimentare de siguranță pentru a-și menține cele două astronauți, echipajele de control al misiunii și virusul navei spațiale.

În timpul unei conferințe de presă telefonică NASA, joi, când un reporter i-a cerut administratorului NASA Jim Bridenstine să comenteze declarațiile lui Musk cu privire la ordinele de distanțare socială, Musk s-a aruncat în față – înainte ca Bridenstine să poată răspunde – și a declarat reporterului „ești la o conferință de presă greșită.“

În martie, cel puțin o duzină de angajați SpaceX au fost carantinați din cauza expunerii lor la COVID-19.

În doar câteva săptămâni, NASA și SpaceX intenționează să lanseze astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley într-o navă spațială Crew Dragon, aflată în spatele unei rachete Falcon 9 de la Kennedy Space Center – programu ce a fost oprit în urmă cu nouă ani.

Zborul lui Behnken și Hurley, Misiunea Demo-2, este un test final înainte ca nava spațială Crew Dragon să fie certificată pentru zborul spațial uman. Odată ce ajung pe orbită, astronauții se vor conecta cu Stația Spațială Internațională (ISS) și se vor alătura astronautului NASA, Chris Cassidy și cosmonauții Roscosmos, Anatoly Ivanishin și Ivan Vagner, pentru o ședere de până la 119 zile.