1.2 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 20:51
No menu items!

Raport oficial: Mai multe infectări cu SARS-CoV-2 și mai puține teste. Grupul de Comunicare Strategică explică

spot_img

Un număr mare de infectări a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, la două zile după 1 Mai și două săptămâni de la Paște. Oficialii au și o explicație: 200 din cele 431 de cazuri au fost raportate cu întârziere de DSP-uri. Cifrainfectărilor de duminică este de aproape 3 ori mai mare decât bilanțul zilei anterioare.

Raportul este cu atât mai îngrijorător cu cât numărul de teste a scăzut semnificativ față de ziua precedentă. Duminică au fost raportate 4968 de teste, față de cele 6852 înregistrate sâmbătă. Numărul total de teste prelucrate de la începutul crizei de coronavirus în România a ajuns la 195.508.

780 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit până acum, conform autorităților. 

La ATI sunt internați  255 de pacienți critici.

La popul opus, 5.834 de persoane care nu ar respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei au fost amendate cu exact 11.142.285 de lei.

UPDATE – Grupul de Comunicare Strategică a venit cu lămuriri după ce presa a semnalat că duminică au fost înregistrate de aproape trei ori mai multe cazuri decât în ziua precedentă, spunând că, de fapt, 165 de cazuri din cele 431 corespundeau zilei de sâmbătă. Autoritățile susțin că raportarea eronată a fost cauzată de întârzierile de raportare de la nivel local

”În raportarea de ieri, pentru buletinul de la ora 13.00, au fost introduse în aplicație 165 de cazuri. S-a constatat că această cifră a fost determinată de întârzieri în raportare de la nivel local, urmare a unei actualizari a sistemului de raportare care a necesitat asimilarea procedurilor de către responsabilii la nivel local – DSP. Acest fapt a făcut să fie mobilizate persoanele pentru a verifica situația și actualizată raportarea. din acest motiv cifra de azi de 431 trebuie interpretată prin ponderare cu cea de 165, fiind vorba de aproximativ 200 de cazuri aferente zilei de ieri”, a transmis GCS.

CITIȚI AICI INTEGRAL BULETINUL OFICIAL.