0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 8:23
No menu items!

Recompensă de 5 milioane dolari pe capul fratelui lui „El Chapo”

spot_img

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că oferă până la cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care duce la capturarea lui Aureliano Guzman Loera, fratele celebrului traficant de droguri mexican ”El Chapo”.

Conform agenției AFP, Aureliano Guzman Loera, fratele fostului lider al cartelului din Sinaloa, Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, este acuzat alături de fraţii Ruperto Salgueiro Nevarez, Jose Salgueiro Nevarez şi Heriberto Salgueiro Nevarez de trafic internaţional de droguri. Recompensa poate ajunge până la 5 milioane de dolari pentru fiecare dintre cei patru acuzaţi.

Unul dintre actele de acuzare ale Departamentului de Justiţie american se referă la traficul de fentanil, responsabil pentru miile de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite în fiecare an.

Joaquin Guzman, supranumit ”El Chapo”, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnat, în iulie 2019, la închisoare pe viaţă, şi își execută pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado. El Chapo a fost numit cel mai puternic traficant de droguri din lume până la extrădarea sa în Statele Unite, în 2017.