1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 2:18
No menu items!

PSD va vota obligativitatea certificatului verde. Ce schimbări propune

spot_img

PSD va vota proiectul de lege aflat în dezbatere finală la Camera Deputaților, anunță Marcel Ciolacu, care susține că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români.

“Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat ce şanse sunt ca proiectul de lege privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă să fie adoptat săptămâna viitoare.

Propunerea PSD este de a testa PCR odată la cel puțin 30 de zile angajații din domeniile unde noua lege a certificatului verde va deveni obligatorie. Social democrații mai cer ca testările PCR pentru toți angajații din sistemul medical, nevaccinați, să se facă pe baza deconturilor venite din partea statului, și nu pe banii acestora. 

Un alt amendament, propus de Alexandru Rafila, este ca cei vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin să poată merge la muncă fără alte restricții.

De asemenea, se propune eliminarea prevederii potrivit căreia dacă sunt sub 50 de persoane într-o clădire de birouri să nu fie nevoie de certificat verde.

Emanuel Stan