5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 9:14

Răsturnare de situație: PNL a decis să nu-l mai nominalizeze pe Cîțu premier

spot_img

După ce joi au decis că, la consultările de luni, de la Cotroceni, îl vor nominaliza pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, liderii PNL s-au răzgândit, vineri. PNL a anunțat că nu va face o nominalizare având în vedere că în acest moment nu are o majoritate în Parlamentul României. 

PNL a decis în ședința Biroului Executiv Național de vineri că, în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu.

“În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.
Având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier”, au explicat liderii PNL într-un comunicat de presă.

Aceștia au ținut să precizeze că decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică.

Joi seara, Biroul Executiv al PNL a decis, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni, convocate pentru luni de președintele Klaus Iohannis.

Lorena Luchian