14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 15:29

Florin Cîțu, propunerea de premier cu care PNL merge la Cotroceni. Decizia, luată în unanimitate

spot_img

Biroul executiv al PNL a decis, joi seara, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni, convocate pentru săptămâna viitoare de președintele Klaus Iohannis.

”Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL”, au transmis, joi seară, liberalii.

Propunerea va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional.

Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, la Cernavodă, că va începe consultările cu partidele, pentru formarea unui nou Guvern, luni, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului nu a exclus ideea de a-l nominaliza din nou premier pe Florin Cîţu, picat marți prin moţiune de cenzură, cu cel mai mare număr de voturi înregistrat vreodată în Parlament.

                                                                                                               Adina Silav