8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:35

Primele imagini cu ostaticii moldoveni din Afganistan. Declarații uluitoare ale premierului de la Chișinău

spot_img

Pe rețelele de socializare circulă presupuse fotografii și înregistrări cu ostatici moldoveni și afgani capturați de talibani după prăbușirea unui elicopter.

Imaginile au fost publicate pe conturile de Facebook și Twitter Afghan Press și arată resturile în flacări ale elicopterului, dar și modul în care talibanii îi transportă pe ostaticii afgani și moldoveni, 18 la număr.

Dintre ostatici, 2 sunt cetăteni moldoveni. Un al treilea moldovean și-a pierdut viața în timpul prăbușirii elicopterului.

Potrivit informațiilor care însoțesc una dintre înregistrări, elicopterul a căzut în provincia Faryab din Afganistan, iar doi soldați afgani și un străin au fost omorâți.

Între timp, negocierile pentru eliberarea ostaticilor continuă. Întrebat ce face Moldova ca să-și elibereze cetățenii din Afganistan, Gheorghe Brega, premierul interimar de la Chișinău, a spus: ”Merge spre bine, se lucrează. Ministerul de Externe, practic, non stop lucrează. Altfel care este scopul?”

Întrebat dacă a fost contactat de Afganistan sau de Statul Islamic, Brega a răspuns: ”Dar cum vă închipuiți că poate să sune statul afgan încoace? Sau Statul Islamic. Cu statul afgan, da. Cu Ministerul de Externe, cu Ministerul de Interne, cu Ministerul Apărării al statului afgan se lucrează, dar cu talibanii islamiști, nu!”