-3.2 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 10:43
No menu items!

Un elicopter care aparține unei companii private din R. Moldova a fost doborât forţat de talibani, în Afganistan

spot_img

La bordul aparatului de zbor se aflau 19 de persoane, dintre care 3 piloți. Trei persoane și-au pierdut viața, restul fiind luate ostatice conform independent.md. Pintre ostatici se află și trei cetățeni moldoveni, informaţia fiind confirmată de ministrul în exerciţiu de Interne moldovean, Oleg Balan.

Elicopterul ar fi fost capturat după o aterizare forțată, după cum anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.

Premierul interimar Gheorghe Brega a convocat miercuri, începând cu ora 7.30, o ședință la Guvern, în legătură cu incidentul din Afganistan.

La ședință au fost invitați Vicepremierul în exercițiu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan, ministrul in exercițiu al Apărării, Anatol Șalaru, Directorul SIS, Mihai Balan și un reprezentant al Autorității Aeronautice Civile.

Elicopterul capturat în Afganistan aparţine unei companii private din Moldova, alan International Cargo Charter, care oferă servicii aeriene în cadrul misiunilor internaţionale.

Din 2002, compania a oferit servicii aeriene în cadrul misiunilor internaţionale, în state ca: Afganistan, Irak, efectuând zboruri sub egida ONU şi alte organizaţii internaţionale.

Piloţii companiei sunt foşti piloţi militari, instruiţi pentru misiuni în zone cu risc sporit.