9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:57

Polițistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, apel la sentința de 22 de ani de detenție

spot_img

Derek Chauvin, fostul polițist din Minneapolis condamnat pentru uciderea lui George Floyd, a depus apel la sentința de 22 de ani de pușcărie, pronunțată astă-vară, relatează presa internațională.

Chauvin a invocat 14 motive pentru apel, între care comportamentul părtinitor al statului.

În iunie, el a fost condamnat la peste 22 de ani de închisoare, în urma morții suspectului de culoare George Floyd, în luna mai 2020.

Ancheta a relevat că, în timpul procedurii de arestare, Chauvin i-a strivit gâtul lui Floyd cu genunchiul timp de aproape 10 minute, în pofida faptului că suspectul s-a plâns că nu poate respira.

În data de 25 iunie, fostul ofițer de poliție Derek Chauvin primit condamnat la 22 ani și jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd din 2020.

Procurorii au cerut o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, iar avocații lui Chauvin au cerut eliberare condiționată.

Chauvin a fost deja găsit vinovat de jurați pentru trei capete de acuzare: crimă de gradul 2, crimă de gradul 3 și omucidere.

Survenită la 25 mai anul trecut, moartea lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani cu trecut infracțional, a declanșat în SUA ample proteste împotriva brutalității și rasismului poliției și a dat proeminență mișcării Black Lives Matter, activă din 2013.