9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:18

Atac armat într-un supermarket din SUA. O persoană a murit și alte 12 au fost rănite

spot_img

O persoană a murit şi 12 au fost rănite, joi, într-un atac armat la un magazin alimentar din Tennessee, a anunţat poliţia statală joi seară, informează BBC, potrivit news.ro.

Atacul a avut loc, joi după-amiază, într-un magazin Kroger din Collierville, aflat la aproximativ 55 de kilometri de Memphis.

Atacatorul a murit la locul incidentului. Aparent, el s-a sinucis. Poliţia din districtele vecine au sosit pentru a asista la anchetă.

„Este cel mai oribil eveniment care a avut loc în istoria Collierville”, a spus şeful poliţiei din localitate, Dale Lane, care a precizat că unii dintre cei 12 răniţi se află în stare gravă.

Poliţiştii au căutat în tot magazinul pentru a-i scoate pe angajaţi din locurile în care se ascunseseră.

„Am găsit oameni ascunşi în camere frigorifice, în birouri încuiate.

Au făcut ceea ce au fost instruiţi să facă – fugi, te ascunzi, lupţi”, a adăugat Lane. Un angajat a fost recuperat de poliţişti de pe acoperişul clădirii.

Poliţia nu a identificat atacatorul şi nici nu a emis un posibil motiv al agresiunii.

Mai multe ambulanţe şi elicoptere au fost trimise la faţa locului pentru a-i transporta pe răniţi la cel mai apropiat spital.

Nu este primul atac cu armă de foc la un magazin alimentar din SUA de anul acesta.

În martie, un bărbat a deschis focul asupra oamenilor dintr-un supermarket din Boulder (Colorado) şi a ucis 10, inclusiv un poliţist.

Tennessee este unul dintre statele care a relaxat restricţiile anul acesta privind achiziţionarea de arme.

Noua lege, semnată de guvernatorul republican, permite celor mai mulţi dintre adulţii cu vârste de peste 21 de ani să deţină arme de foc fără a le fi verificate antecedentele la nivel de stat.