12.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 1:42
No menu items!

Institutul Oncologic Bucureşti – o clădire dezolantă, în care medicii sunt supraoameni

spot_img

Institutul Oncologic București Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu este cel mai mare institut de tratare a bolnavilor de cancer din România și din păcate, clădirea spitalului arată dezolant. Nedreptatea de a suferi de această cruntă boală este, în țara noastră, cu atât mai crâncenă, pentru că bolnavii nu au parte de condiții normale pentru a se trata. Noroc de supraoamenii de la institut, medicii, care îşi cunosc bine meseria şi sunt atât de pasionaţi de ceea ce fac, încât au venit de acasă cu calculatoare şi cu aparate de aer condiţionat, ca să reuşească să creeze o atmosferă cât de cât decentă.

Zeci de mii de pacienţi ajung la Institutul Onologic Bucureşti în fiecare an şi se tratează în clădirile care stau să cadă.

Deşi e construit în 1989, pare o zonă părăsită şi lăsată cu adevărat în paragină.

„Institutul Oncologic Bucuresti nu a suferit nicio renovare majoră timp de 30 de ani, însă modificari semnificative au fost făcute în 2014”, a prezentat Andreea Cigolea, realizator Antena 3.

Pacienţii care vin să se trateze la Institut intră din prima clipă în contact cu o privelişte dezolantă. Clădirea şi toate drumurile din jurul clinicii par ale nimănui şi lăsate de izbelişte. 

Am zice că e vorba de ceva superficial, însă prima impresie contează foarte mult pentru psihicul oricărui pacient aflat în suferinţă şi care are aşteptări uriaşe atunci când trece pragul unui spital.

Poate ar fi bine să fie un parc, în loc de acest peisaj dezolant. Mai ales că investita nu ar fi imensă. 

Ar trebui să fie o atmosfera care să induca o stare cât de cât bine, trebuie să fie geamuri, lumină, nu să îi ţii în nişte saloane care nu sunt luminate, nu e corect faţă de pacienţi”, a spus Bogdan Tănase, manager Institutul Oncologic Bucureşti.

Partea bună este ca Institutul Oncologic este dotat cu un aparat pentru radioterapie nou pe piaţa din România, investiţie care a costat aproape 4 milioane de euro, 3 tomografe şi un RMN.
 

Majoritatea investiţiilor din această unitate medicală au fost facute cu ajutorul fundaţiilor, iar unul dintre planurile măreţe ale conducerii ar fi un centru de paleaţie.

Preţul pentru ca centrul să fie dat la cheie, este de 30 de milioane de euro.