10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:51

PNL a început să scadă în sondaje după ce a intrat în cursa pentru șefia partidului Florin Cîțu. Bihorul a semnat cu Orban

spot_img

Președintele PNL Ludovic Orban susține că sondajele care arată cifre în scădere, de 16-17% pentru PNL, din ultima vreme, sunt efectul intrării în cursa pentru șefia partidului a premierului Florin Cîțu. Prezent duminică la Oradea, alături de șeful filialei Ilie Bolojan, Orban i-a convins pe membrii PNL Bihor să semneze moțiunea cu care el se prezintă la Congres.

„Ce este interesant este că, până la momentul intrării în competiţie a domnului prim- ministru Cîţu, Partidul Naţional Liberal a înregistrat o încredere şi o intenţie de vot stabilă – în jur de 26-27% – şi, într-adevăr, există un trend descendent – nu la scorul de 16-18, probabil suntem în jur de 20-22 – e adevărat, dar am intrat pe trend descendent. Sunt convins că toţi colegii mei, inclusiv cei care-l susţin pe Florin Cîţu, percep acest pericol.

Mie mi se rupe inima că o muncă uriaşă pe care am dus-o începând cu 2017 împreună cu toţi colegii noştri să ridicăm Partidul Naţional Liberal, să creştem încredea cetăţenilor în Partidul Naţional Liberal, ne confruntăm cu un astfel de fenomen pe care eu îl consider temporar şi an convingerea că vom depăşi această perioadă. La urma urmei, oamenii aşteaptă din partea noastră să ne concentrăm pe buna guvernare”, a spus Orban, la finalul Colegiului director al PNL Bihor, unde a participat pentru a-şi prezenta moţiunea “PNL – Forţa Dreptei”.

Liderul de la Bihor, Ilie Bolojan, care nu și-a exprimat public ce candidat susține, dar și-a îndemnat delegații să voteze cum consideră fiecare, a participat, alături de Orban și Violeta Alexandru, la prezentarea moțiunii președintelui PNL în fața PNL Bihor. Filiala a adoptat moțiunea lui Ludovic Orban, cu 73 din 75 de voturi exprimate.

“Este adevărat că domnul preşedinte a preferat să nu se declare în favoarea niciuneia dintre moţiuni permiţând, practic, această exprimare liberă a votului, atât în susţinerea moţiunilor, cât şi în ceea ce priveşte votul pe care-l vor da delegaţii la congres. Îi mulţumesc domnului preşedinte Bolojan, mi se pare o atitudine corectă, democratică, statutară”, a mai declarat Ludovic Orban duminică, la finalul Colegiului director al PNL Bihor.

Emanuel Stan