16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:06

Un bărbat a refuzat să fie internat în secţia COVID şi a murit în curtea Spitalului Rădăuţi

spot_img

Un bărbat a refuzat să fie internat pe secţia COVID şi a murit în curtea spitalului din Rădăuţi, chiar dacă medicii au insistat să îl interneze în ciuda testului antigen negativ.

Conform Antena 3, bărbatul în vârstă de 60 de ani, din Feteşti, judeţul Ialomiţa, se afla în viziîă în zona Rădăuţi, atunci când a început să se simtă rău.

În noaptea de joi spre vineri (19-20 august 2021), a ajuns de urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru că respira cu dificultate. Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacientul a ajuns joi seara, în jurul orei 21.00, la Compartimentul de Primiri Urgenţe al spitalului.

Bărbatul prezenta dificultăţi în respiraţie, iar istoricul său medical arăta hipertensiune, sechele în urma unui infarct miocardic, un accident vascular cerebral şi obezitate.

“Testul rapid antigen pentru Covid făcut în CPU a fost negativ, la fel ca și cel din ambulanță. După investigații a fost trimis de medicul de gardă din CPU în zona tampon, dar a refuzat categoric să rămână acolo.

Bărbatul le-ar fi explicat cadrelor medicale că nu vrea să fie internat pe secţia COVID pentru că părinţii săi au murit, în spital, din cauza infecţiei cu coronavirus.

Conform reprezentanţilor spitalului el a semnat refuzul de internare la ora 23.20, iar la ora 23.40, atunci când o asistentă a ieşit după el, în curtea spitalului, pentru a-l convinge să rămână în spital, l-a găsit în stop cardiorespirator.

Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat”, a declarat dr. Mihaela Bejinariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuţi.