9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:05

Fost consilier al lui Ludovic Orban, demisie după 14 ani de PNL: “Șansele ca PNL să se scindeze sunt mari, foarte mari!”

spot_img

Un fost consilier al lui Ludovic Orban, Florin Silviu Ivan, a demisionat din PNL după 14 ani de activism liberal și susține că riscul scindării partidului este foarte mare. Ivan este de părere că Ludovic Orban va pierde alegerile interne dar din cauza lui, pentru că “a avut o șansă uriașă pe care a irosit-o”, și nu pentru că “așa vrea sistemul, cum respiră din anturajul său”.

“Astăzi, în interiorul Partidului Național Liberal nu este o competiție între viziuni, curente sau teme ideologice, etc. Nicidecum! Este o luptă pentru putere și atît! Este o luptă din care vor cîștiga toți cei care asistă și va pierde PNL. O spun cu durere, PNL riscă să devină irelevant! Nu Florin Cîţu și trecutul său mai mult sau mai puțin ne/rostit sunt problema, ci o bună parte dintre cei care îi suflă în pînze”, a scris Florin Silviu Ivan pe Facebook.

Florin Silviu Ivan este de părere că Ludovic Orban va pierde alegerile interne și îl acuză că a cultivat ”mediocrități fidele”.

“Din nefericire foarte mulți tineri vin către politică nu mânați de idealuri ori principii, ci din dorința împlinirii materiale sau a găsirii unui serviciu facil, aducător de foloase fără prea mari bătăi de cap. Sunt majoritari, din nefericire, și sunt cei care vor forma alianța mediocrilor de mâine.

Închei prin câteva considerații despre congres iar concluzia mea este una simplă: Ludovic va pierde. Și nu pentru că “așa vrea sistemul” cum respiră din anturajul său, ci pentru că deși a avut o uriașă șansă a irosit-o. L-au trădat propriile sale neputințe: lipsa aparatului critic, partidocrația, cultivarea mediocrității fidele. Șansele ca PNL să se scindeze sînt mari, foarte mari“, a mai scris Ivan.

Florin Ivan a fost consilier al lui Ludovic Orban, la partid, după ce acesta a preluat șefia PNL și la guvern, după ce liderul liberalilor a ajuns premier.

Emanuel Stan