0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:24
No menu items!

Patru marinari români sunt sechestrați în Myanmar, în mijlocul războaielor civile

spot_img

Patru marinari români sunt sechestraţi de pe data de 16 iunie, în Myanmar, o mică ţară din sud-estul Asiei, măcinată de războaie civile. Este vorba de comandantul vasului, căpitanul secund și doi ofițeri.

Cei patru navigatori români, fac parte din echipajul navei Vantage Key, sub pavilion Liberia, care a fost sechestrat în statul Myanmar, din Asia de Sud-Est.

Autoritățile le-au reținut actele și i-au carantinat, din cauza unor cazuri de COVID-19 raportate la bordul navei. 

 
Cu toate că rezultatele testărilor succesive, efectuate de cetățenii români pe parcursul perioadei de carantină pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 au fost negative, acestora nu le este permisă plecarea.
 

“Situația a fost delicată pentru noi. Am ajuns în Myanmar, am fost debarcati, am fost ținuți în carantină, care s-a prelungit de pe data de 16 iunie. Ar fi trebuit să rămânem până pe 14 iunie. Am fost testați negativ, toți cei patru membri de echipaj. Acum situația este mult mai bună, pentru că am reușit să luăm legătură cu ambasadorul României în China. Am putut să luăm legătură și cu ministerul Transporturilor”, a declarat Mihai Cristian Mihordea, Căpitan Secund al echipajului.

Ministerul Afacerilor Externe precizeză că Ambasada României la Beijing a fost informată de unul din cei patru români sechestrați cu privire la situația sa și a celorlalți marinari.

Cei patru navigatori se află în carantină, alături de ceilalți membri ai navei, într-o unitate hotelieră din Yangon.   

Autoritățile au demarat proceduri ca cetățenii români să revină în România.

“Urmează să fim din nou testați pe data de 18 iulie, și pe data de 19 iulie să fim repatriați. Am fost testați până acum de trei ori și am fost găsiți negativi.”, a mai spus Mihai Cristian Mihordea.