15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 0:55
No menu items!

Cutremur în Ministerul Economiei. Ministrul Claudiu Năsui taie o treime din posturi – directori și simpli angajați

spot_img

Funcţiile de conducere din Ministerul Economiei vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%, a anunţat, miercuri, ministrul Claudiu Năsui. El a precizat că acesta va fi unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea. Actualul Minister al Economiei este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, Ministerul Economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

De asemenea, Năsui susține că tot aparatul de stat este masiv supra-dimensionat, iar în ultimii ani numărul de bugetari şi de instituţii noi în România a crescut, pentru că „fiecare politician a vrut să-şi crească puterea, posturile şi bugetul la dispoziţie, pe spatele contribuabilului„.

Potrivit organigramei publicate de site-ul instituţiei, Ministerul Economiei are 839 de posturi dintre care 123 în reţeaua economică externă.

Marilena Nedelcu