3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 6:30
No menu items!

Marcel Ciolacu: “Până luni vom avea o singură variantă de premier”

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, după mai bine de cinci ore de negocieri cu PNL și UDMR, că s-au finalizat atât programul de guvernare cât şi acordul politic, iar în privinţa rotaţiei premierilor se va lua o decizie duminică.

Potrivit lui Ciolacu, prin acordul politic s-a stabilit, de principiu, că, atunci când PSD are premierul, se egalizează numărul de ministere, iar dacă premierul va fi de la PNL, atunci PSD va avea mai multe ministere. Preşedintele PSD a mai spus că, la Cotroceni, cele trei partide vor merge cu o singură variantă de premier.

“Astăzi am finalizat programul de guvernare, acordul politic, am finalizat cele două variante în care PSD are prim-ministrul şi PNL-ul are prim-ministrul, împreună cu UDMR şi cu minorităţile”, a spus Ciolacu.

El a precizat că detaliile vor fi prezentate când se finalizează discuţiile și a adăugat că, atunci când PSD are premierul, se egalizează numărul de ministere, iar dacă premierul va fi de la PNL, atunci PSD va avea mai multe ministere. Ciolacu a arătat că, în prezent, PNL  şi PSD au decizii prin care premierii sunt Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, iar decizia finală privind primul premier se va lua în forurile de conducere ale celor două formaţiuni. 

Până luni, când vom merge la Cotroceni, vom lua aceste decizii şi vom merge cu o singură variantă“, a conchis el.

Despre tensiunile din negocieri, Ciolacu a spus că nu au folosit microfonul și de aceea tonul pe care s-au purtat discuţiile a fost mai ridicat.

În privinţa pachetului social, Marcel Ciolacu a spus că au rămas aceleaşi propuneri. “Cel mai ambiţios proiect este acela că vom avea, pe lângă acest pachet social, extrem de aşteptat, vom încerca să închidem şi cu 7% investiţii pentru anul viitor, ceea ce este o premieră”, a afirmat Ciolacu. 

Preşedintele PSD a fost întrebat dacă Ministerul Dezvoltării rămâne la UDMR. “Din punctul meu de vedere, există această constantă, că Ministerul Dezvoltării rămâne la UDMR, în ambele variante“, a răspuns Marcel Ciolacu. 

Raluca Dan