8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 17:16
No menu items!

Kelemen Hunor: UDMR va păstra ministerele Dezvoltării, Mediului și Sportului

spot_img

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la finalul discuţiilor de sâmbătă privind formarea unei coaliţii la guvernare, că formațiunea va păstra ministerele Dezvoltării, Mediului şi Sportului. El a precizat că UDMR a făcut „un compromis” şi  nu a cerut să participe, prin rotaţie, la conducerea Guvernului

“Ca ministere, în mare, am stabilit, dar rămâne această chestiune legat de persoana primului ministru. În ceea ce priveşte ministerele cu care noi am mers până astăzi, rămân aşa: Dezvoltare, Mediu şi Sport, la noi. Dar sigur, în momentul în care noi vom semna acordul politic, vom putea spune că s-a terminat această etapă a discuţiilor noastre“, a declarat Kelemen Hunor.
 
Liderul UDMR nu a precizat numărul de portofolii care au fost luate în calcul în cursul discuţiilor de sâmbătă. 
 
Kelemen Hunor a susținut că UDMR a făcut “un compromis” şi nu a cerut să participe, prin rotaţie, la conducerea Guvernului, arătând că s-ar fi putut pune şi problema ca fiecare formaţiune să deţină funcţia de prim-ministru în funcţie de ponderea parlamentară. 
 
“UDMR a făcut un compromis şi a spus că nu participă la această rotaţie şi au împărţit în două: PNL cu noi şi cu minorităţile avem aceeaşi pondere ca şi PSD. Deci, din acest punct de vedere se poate merge la jumătate-jumătate şi acest lucru înseamnă că noi, în favoarea colegilor liberali, am făcut acest compromis”, a adăugat liderul UDMR.
 
El a precizat că luni va fi propus un prim-ministru, că cel mai probabil luni după-amiază preşedintele Klaus Iohannis va face o propunere şi că joi România va avea guvern. 
 
 
Raluca Dan