11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:32

Mandate de arestare pe numele contrabandiștilor de la Arad, care s-au predat vineri, în timp ce poliția susținea că îi caută

spot_img

Pe numele celor doi capi ai mafiei țigărilor din Arad, Cosmin Mladin și Dani Copil, care s-au predat vineri, în timp ce polițiștii susțineau că se ascund și îi caută, au fost fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de contrabandă și spălare de bani. Tribunalul București s-a pronunțat luni.

Vineri, Tribunalul București a amânat pronunțarea până luni. Instanța a emis mandatul după două zile, timp în care cei doi nu au avut nicio măsură.

Liderul grupării, Cosmin Mladin, şi un locotenent al său au fugit cu câteva ore înaintea descinderilor DIICOT. Ei au revenit după percheziții și s-au prezentat la termenul de vineri de la tribunal.

Preț de aproape o oră, cei doi au rămas liberi în fața instanței și au dat declarații presei. Întrebat de Antena 3 de ce a fugit de autorități, Cosmin Mladin a răspuns senin: „Cum fug? Eu sunt aici, nu mă vedeți? Sunt nevinovat, cum să fiu vinovat?”.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, procurorii DIICOT, împreună cu colegii din alte instituții, au făcut nu mai puțin de 157 de percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă și spălare de bani, care avea cartierul general la Arad. Zeci de persoane au fost duse la audieri, însă printre aceștia nu s-au aflat cel considerat a fi liderul grupării, Cosmin Mladin, sau „mâna sa dreaptă”, Daniel Copil, ambii făcându-se nevăzuți chiar înainte de descinderea forțelor de ordine.

Acuzaţiile sunt de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. În dosar, DIICOT a pus sechestru pe 622 de autoturisme, 357 de suprafețe de teren şi 50 de imobile. Au fost ridicate peste 27.000 de țigarete, 3 arme de vânătoare, peste 300.000 de lei, peste 100.000 de euro și aproape 36.000 de dolari.

C.Dumitrescu