17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:23
No menu items!

VIDEO Contrabandiștii de la Arad s-au predat la tribunal. Poliția susținea că se ascund și-i caută

spot_img

Chiar dacă Poliția susținea că este pe urmele lor, contrabandiștii de țigări de la Arad s-au predat la Tribunal. Polițiștii habar nu au avut unde se află liderii grupării de contrabandă și au furnizat presei informația că atât Cosmin Mladin, cât și Daniel Copil sunt căutați pentru că se sustrag anchetei. 

În schimb, vineri, Mladin și Copil, liderii grupării de contrabandă cu țigări, pentru care procurorii DIICOT au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă în lipsă, s-au prezentat la Tribunalul București, unde erau citați. Preț de aproape o oră, cei doi au rămas liberi în fața instanței și au dat declarații presei. Întrebat de Antena 3 de ce a fugit de autorități, Cosmin Mladin a răspuns senin: „Cum fug? Eu sunt aici, nu mă vedeți? Sunt nevinovat, cum să fiu vinovat?”.

Atât Mladin cât și Copil au dispărut, cu câteva ore înainte ca oamenii legii să înceapă perchezițiile din dosarul care-i vizează și pe aceștia.

Acum 10 zile, procurorii DIICOT, împreună cu colegii din alte instituții, au făcut nu mai puțin de 157 de percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă și spălare de bani, care avea cartierul general la Arad. Zeci de persoane au fost duse la audieri, însă printre aceștia nu s-au aflat cel considerat a fi liderul grupării, Cosmin Mladin, sau „mâna sa dreaptă”, Daniel Copil, ambii făcându-se nevăzuți chiar înainte de descinderea forțelor de ordine.

Chiar dacă procurorii au cerut arest preventiv pentru 23 dintre cei audiați, majoritatea suspecților au fost eliberați fără restricții după expirarea mandatelor de reținere pentru 24 de ore, 11 fiind eliberați sub control judiciar. Procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă pentru Cosmin Mladin și Daniel Copil, însă astăzi aceștia s-au prezentat la Tribunalul București, care judecă cererea. Cei doi sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări și spălare de bani.

Raluca Dan