16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:14
No menu items!

Incediu puternic la o mansardă din zona Titan, acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la mansarda unui bloc cu patru etaje din Bulevardul 1 Decembrie din Capitală, la fața locului aflându-se 12 echipaje de pompieri, patru autoscări, opt autospeciale de stingere și echipaje medicale de prim ajutor.

Locatarii din imobil au fost evacuați. Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, a declarat că nu au fost înregistrate victime. El a adăugat că un bărbat a suferit un atac de panică având nevoie de îngriji medicale, dar starea lui este stabilă.

„Focul se manifestă într-un apartament la mansardă, cu posibilitate de extindere la un alt apartament. Incendiul se manifestă generalizat pe întreaga suprafață a mansardei, pe o suprafață de circa 1.000 metri pătrați”, a precizat Adrian Marin. 

El a punctat că echipajele de pompieri întâmpină dificultăți, pentru că incendiul se manifestă sub acoperișul din tablă, o zonă greu accesibilă și cu degajări foarte mari de fum.

Potrivit lui Marin, incendiul s-a propagat cu repeziciune, urmare a cantității mari de materiale inflamabile (lemn, polistiren) și a necompartimentării mansardei cu pereți care să opună rezistență la foc. 

Blocul are aproximativ 30 de apartamente și a fost mansardat în urmă cu doi ani și anvelopat. Inițial a fost un bloc pentru nefamiliști. Un incendiu asemănător a mai avut loc în zonă în luna august a anului trecut când un incendiu puternic a izbucnit la mansarda unui alt bloc de locuințe.