15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:01
No menu items!

Anca Dragu: Ne concentrăm pe accelerarea investițiilor și pe reformele structurale

spot_img

Ministrul Finanțelor Anca Dragu a susținut angajamentul României de a implementa măsurile necesare indicate de Comisia Europeană în raportul de țară, în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, din 8 martie, potrivit unui comunicat al Ministerului.

”Ne vom concentra în perioada următoare asupra accelerării investițiilor și a reformelor structurale, priorități recunoscute și în raportul de țară. Am promovat pachetul de legi privind achizițiile publice, am demarat procesul de prioritizare a investițiilor și de realizare a cadrului legislativ și operațional pentru implementarea unor poiecte prin parteneriat public – privat”, a declarat Anca Dragu.

Aceasta a apreciat faptul că documentul subliniază creșterea economică semnificativă și cadrul macroeconomic stabil.

În cadrul vizitei la Bruxelles, Anca Dragu a prezentat Comisiei Europene stadiul reformelor și datele bugetare aferente lui 2015 și din prima luna a anului. Oficialul român a subliniat creșterea veniturilor cu 11,1% în ianuarie și colectarea ”extrem de bună” a taxei pe profit și a TVA, cu 48%, respectiv, 17% mai mari față de ianuarie 2015. Ministrul Finanțelor a declarat că se așteaptă la rezultate pozitive și în februarie, cu o creștere a colectării taxelor și impozitelor principale, potrivit sursei citate.

V.B.