12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 12:21

Europa intră într-o nouă fază a pandemiei. Un nou val de infecții lovește aceleași țări grav afectate la început

spot_img

În ultimele zile, Franța, Germania și Italia au înregistrat cele mai mari cazuri zilnice din primăvară și până acum, iar Spania se află în mijlocul unui focar major. Belgia, Croația, Olanda, Regatul Unit au înregistrat, de asemenea, o situație recentă, scriu jurnaliștii New York Times.

O parte din criză este condusă de tineri, susțin experții. Proporția persoanelor între 15 și 24 de ani care sunt infectate în Europa a crescut de la aproximativ 4,5%, la 15% în ultimele cinci luni, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

De această dată, liderii europeni nu au impus blocări stricte precum cele din primăvară, fiind îngrijorați de faptul că publicul nu va tolera revenirea la măsurile draconice. În schimb, liderii se bazează pe eforturi localizate, restricții de circulație și obligația purtării măștiilor.

Există temeri tot mai mari că sfârșitul sezonului de vacanță de vară va răspândi virusul, în același timp în care oamenii își reiau obiceiurile de viață anterioare și începe sezonul gripei toamna.

Perspectivă: Infecțiile nou depistate la 100.000 de persoane din Europa sunt încă aproximativ o cincime din cele înregistrate în Statele Unite în ultima săptămână, potrivit unei baze de date New York Times.