27.6 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 19:46
No menu items!

EURO 2016. Regulile pe care trebuie să le respecte suporterii români. Ghidul poate fi consultat pe site-ul Ministerului de Interne / FOTO

spot_img

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au făcut, miercuri, un apel la suporterii români care merg în Franța să respecte regulile impuse de organizatorii Campionatului European de Fotbal.

În plus, MAI le recomandă suporterilor români să se asigure că au documente de identitate valabile, la momentul ieșirii din țară și cel puțin pe perioada șederii în Franța, și să le aibă asupra lor la intrarea pe stadioane, pentru a le putea prezenta la filtrele de control, alături de biletele de intrare la meci.

MAI face apel la suporterii români să respecte indicațiile autorităților franceze, în special cele referitoare la măsurile de siguranță și securitate în zonele special amenajate pentru fani și cele de la stadion.

Potrivit oficialilor MAI, pe întreaga perioadă în care suporterii români vor fi prezenți la Campionatul European 2016, 44 de polițiști și jandarmi vor fi detașați în Franța pentru misiuni de ordine publică sau de consiliere a suporterilor români.

Până miercuri, au ajuns în Franța 20 de polițiști care vor desfășura misiuni de patrulare în Paris și alți 10 jandarmi și polițiști care vor fi implicați în misiunile specifice asigurării securității la EURO 2016.

“În FUN ZONE și în preajma stadioanelor unde vor avea loc meciurile Echipei Naționale a României jandarmii și polițiștii români vor purta uniformă sau veste de identificare pentru a putea fi contactați de suporterii români”, se precizează într-un comunicat de presă al MAI.

Mai mult, MAI va desfășura împreună cu Federația Română de Fotbal o campanie de informare – “MAI puternici în echipă”, în cadrul căreia va promova aceste recomandări. Campania se va derula pe toată perioada desfășurării meciurilor Echipei Naționale a României la EURO 2016.

Ghidul cu recomandările destinate suporterilor poate fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne accesând link-ul:

http://www.mai.gov.ro/documente/utile/Ghid%20campionatul%20european%20de%20fotbal.pdf

În plus, în cadrul aceleiași campanii, MAI va posta zilnic, pe pagina de Facebook a instituției, recomandări pentru suporterii români, inclusiv pentru cei care vor urmări meciurile în țară, în zone publice.

Potrivit estimărilor autorităților franceze, la primul meci al României – meciul de deschidere al Euro 2016, disputat cu naționala Franței – vor fi prezenți pe Stade de France aproximativ 15.000 de români.

Franța a anunțat că a luat măsuri cu totul speciale de securitate la Euro 2016, cu atât mai mult cu cât SUA, Germania, Marea Britanie, dar și Europol au avertizat cu privire la riscul unor atentate teroriste. Principala potențială țintă a teroriștilor, avansată de serviciile secrete este chiar Stade de France, în timpul partidei de deschidere a Euro 2016, România – Franța.

R.D.

foto: Ministerul Afacerilor Interne