1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:45
No menu items!

Elicopter SMURD prăbușit în Moldova. Ajutoare de urgență pentru familiile medicului și asistentului

spot_img

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea de ajutoare de urgență în valoare de câte 85.000 de lei pentru familia medicului Mihaela Dumea și pentru cea a asistentului medical Gabriel Sandu, care au murit pe 2 iunie, în urma prăbușirii elicopterului SMURD, în Republica Moldova.

Reprezentanții Executivului au precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că suma totală de 170.000 de lei se asigură din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pe anul 2016, iar plata se va face de către Agenția pentru plăți și inspecție socială a județului Iași.

Menționăm că familiile pilotului și copilotului de pe elicopterul prăbușit au fost sprijinite de Ministerul Afacerilor de Interne“, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit pe 2 iunie în zona raionului Cantemir, localitatea Haragîș din Republica Moldova. Cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.

R.D.